you got it biatch


A L O R S

av min tid som artonåring återstår nu 25 minuter.
jag har lite ångest.
jag är lite irriterad över diverse saker.
jag är stressad, och känner mig kvävd. jag gillar att vara hemma, men kan inte låta bli att sakna alla fina människor i london. jag kommer sakna alla fina människor här hemma galet mycket när jag åker härifrån. jag är aldrig nöjd.
måste köpa ansiktstvätt också, måste tvinga arvid installera adobe lightroom samt photoshop.
idag var jag och j-fine på ett nyrenoverat strandgatan, vilket var rätt fräscht, men väldigt annorlunda. jag fick en födelsedagsfika och massa trevligt sällskap. nu ska jag försöka sova bredvid viktor, som redan somnat... kanske ska kolla på HIMYM. vet inte. imorgon blir en lång dag, och jag hoppas den blir bra. funtar på att ta en vinterpromenad vid skräcklan med min kamera och myself (för jag behöver egen-tid, jag behöver det badly).

annandag jul i vänersborg

vi har en hel lägenhet för oss själva, och viktor befinner sig där en man ska.


som dom sa

hej. kommer nog inte blogga sådär jättemkt under jul, för livet är just nu alldeles för bra för att kastas bort framför datorn. god jul i efterskott osv, och jag älskar verkligen sverige mest av allt. london bra, men hemma bäst.

life's good sometimes

vi är hemma, jag från london och han från linköping.
mer info/whatever om allt som hänt idag, det får ni imorgon. nu ska vi hitta något gott att äta (vilket inte borde vara helt omöjligt med tanke på att vi idag har julhandlat för typ fyra lax) och sen ska vi kolla How I Met Your Mother (at last!!!!!)


midwinter murders

ligger i stinas säng, och har inte riktigt lust/vett att gå och lägga mig. jag är glad över att allting so far ser ljust ut, glad över allting som skulle göras är gjort. vi har ätit fin kvällsmat, typ chips, cola, jeallybeans och i mitt fall också yoghurt, och om mindre än fyra timmar ska vi upp. då blir det taxi till heathrow, för se där va. planerna ändrades, det blev ingen övernattning på flygplatsen och jag kunde inte ha varit gladare över det. kanske blir det här sista inlägget från brittisk mark på ett tag, vi får väl hoppas, och simma lugnt kamrater så hörs vi (och kanske syns omfg!!!!) rätt snart.

YES!

okej, inga garantier än, men nu är vi i alla fall tillåtna att komma in på heathrow. och jag är faktiskt nöjd även om vi bara kommer till köpenhamn, det känns bättre än inget. så håll tummarna, håll alla tummar ni har.


fan ta det här

ena stunden ska det bli snö
sen ska det tydligen vara uppehåll, till och med vita moln
(mitt hjärta gör typ saltomortaler)
och sen så är det snö
snö snö snö i fucking jävla london
på fucking jävla heathrow
jag vill dö.
jag blir trött när jag tänker på morgondagen, på hur jobbig den kommer bli. på allt som ska göras. alla förhoppningar som ska genomlidas. jag måste packa färdigt allt, städa mitt badrum, städa mitt rum, skriva ut biljett både hemma och för säkerhets skull en på biblioteket, lämna böcker på biblioteket, ringa SAS och kolla läget, tvätta gånger två, plocka undan, fixa packning och you name it

imorgon kommer bli en lång dag
min mentala styrka ska testas
och på ett sätt kommer det vara en STOR stor lättnad när jag väl sitter där på flygplatsen. när jag har gjort allt som skulle göras och när väntan, den långa jobbiga väntan, tar vid. det blir en natt på heathrow, tillsammans med stina. jag är nervös nu, men det är inget mot vad jag kommer vara då.

hej hej ha det bra
vi får se när jag uppdaterar nästa gång.

saturday brightlight fever




förfesten i lördags var en av de bästa på länge. jag och kalasfint sällskap, det vill säga stina och johanna, åt god mat, lyssnade på bra musik och tog helt enkelt tillvara på den sista helgen här i london för det här året. vi dansade runt i köket och sjöng med i Oh Susie sådär vackert som man bara kan göra efter ett glas rosé... eller två (och jag tyckte livet var alldeles, alldeles bekymmerslöst). 

för gamla tiders skull

få saker är så mentalt ansträngande som att leva i ovisshet. jag kollar först bbc:s väderrapport, sedan yr.no och sist smhi. det är en ritual som upprepas, gång på gång, och ibland går det bara tio minuter mellan varven, även om jag vet att ingenting har förändrats. jag gör det med lika delar hoppfullhet och självplågan, men uppgivenheten finns där hela tiden. uppgivenheten har satt sig i mitt hår, i mina kläder, precis som cigarettrök.

jag vet att jag borde packa, men det tar emot, det tar emot att låtsas som om allting är bra. jag vill egentligen inte ens åka till heathrow imorgon kväll, eftersom det skulle vara att ge efter, att blotta halsen och säga att "okej, jag gick på det, jag trodde jag skulle få åka hem". jag vill inte ge dem det. förnedring, det är vad jag kommer känna, förnedring och hopplöshet. irritation. sån jävla sorg över att den julafton som skulle bli den bästa någonsin, kanske inte kommer att bli av över huvud taget. det här är första gången jag gråter över det. fan ta livet, ibland.

det bästa är att inte ta ut sorgen i förskott, acceptera att det inte finns något man kan göra. men det, kära vänner, det är så jävla lätt att säga när man sitter där i köket hemma i härstorp, det är så jävla lätt att säga när man har sitt på det torra. att däremot vara positiv när risken finns (och är överhängande) för att på julaftons morgon vakna upp, inte bredvid viktor som planerat, utan i en överfull flygplansterminal, det är ingenting man gör i en handvändning. det kräver ett jävla psyke, ett psyke som jag inte har. ni kan säga vad ni vill, jag kommer ändå inte låtsas om att allting kommer lösa sig.

senaste rapporten från bbc är snö på onsdag.
de bytte igår till snöblandat regn, till och med duggregn, men nu är det alltså back to basic. back to misery. tillbaka till att packa väskan, och packa den smart. det blir ombyte, tandborste, mobilladdare och hela köret i handbagaget.   


tweet

ska försöka sova, snart.
imorgon är det näst sista arbetsdagen. det känns surreal.

there's a light in every body

till en början var jag rätt skeptisk till att ha två mobiler, men nu inser jag att det är helt gudabenådat. hittar man inte den ena tar man bara den andra och ringer upp den försvunna, så är problemet löst (det vill säga så länge mobilen befinner sig i samma rum osv osv). jag vet att detta funkar lika bra med en hemtelefon, men det är något visst med bekvämligheten som två mobiler inger, och jag gillar verkligen min gamla nokia, inköpt för fem pund på the carphone warehouse.


m o m e n t u m

hej bloggen!
 
hej louise! vad händer? long time no see, liksom.

jag vet... har haft fullt upp. hade kalastrevlig kväll hemma hos stina igår, inte riktigt lika kalastrevligt på stan och allra minst kalastrevligt idag, typ baksmälla of doom hehe.

jikes, låter inte gött. mår du bättre nu eller?

ja, lite i alla fall. köpte världens detoxfrukost på sainsbury's, hello fruktsallad och en massa blåbär! kom hem fint också, inga inställda tåg och annan skit.

det var ju bra, har dock hört att det är värre med flygningen hem?

yes, börjar ställa in mig på att inte komma hem alls. rapporter om snö både onsdag och torsdag, så jag lär väl fira jul på en flygplansterminal. obeskrivligt glad över att jag kommer ha stina som sällskap i alla fall.

fyfan för den här jävla fucking snön, alltså.

det är väl det minsta man kan säga, och jag gråter just nu hjärtat ur kroppen, i alla fall mentalt. dock ingenting jämfört med vad jag kommer göra på onsdag.

try to keep the spirit up!

jag vet... men det är svårt. jaja, nu ska jag i alla fall försöka röja lite på mitt rum, lyssna på julmusik och förhoppningsvis slå in lite julklappar.

sounds like a plan! hit em hard, girl.

sure will. vi hörs, va! 

status: städning BORDE pågå

gör dock ej
skjuts upp till imorgon, eller så.


OH SO HO

vaknar halv ett. har fått mer än åtta timmars sömn, så jag är nöjd. jag drar till fönstret, drar undan gardinerna, drar en djup suck av förtret. jävla snö är överallt. mina fingrar korsar numera bara inte varandra, utan har for real börjat twista sig av all fingercrossing.

fantastic four, fast med en dublett då

marie, athena, jag och harrison.
VI E FAN GRYMMA... FIFAN!!!

http://elfyourself.jibjab.com/view/mItCM0Y30rS3Sz0R


hahahaha åh vad jag dog när marie skickade!

a dream down december








hittade chailattepulver på whittard igår, vilket inte var riiktigt lika gott som starbucks, men nästan. det har snöat förresten, en tvåminuters snöstorm som täckte världen i ett tunt, bräckligt lager. vik hädan.

när det nalkas

jag börjar bli förväntansfull nu. det är bara fem dagar kvar, och jag känner hur jag blir mer och mer frånvarande, hur jag liksom försvinner ifrån londonlivet. jag längtar inte bort härifrån, men jag längtar hem, och varenda tanke kretsar kring det; vad ska jag packa, kommer jag få med mig allting? vad får jag inte glömma att köpa med mig? jag undrar om jag kommer komma hem i över huvud taget, eller om jag kommer fastna helt förkrossad någonstans på heathrow eller i köpenhamn. det är så mycket frågor, så mycket nervositet och jag måste nog börja skriva listor, måste börja organisera. 


a cold war coming



Dag 10. Min bästa vän

Jag orkar inte vara mainstream. Jag orkar inte skriva "tänker inte lista upp alla här, ni vet vilka ni är" osv osv, för det har redan skrivits på alla sådana här listor som jag har sett. Dessutom har jag ju en bästa vän, så varför skulle jag? Mathilda heter hon, och bor (eller gjorde iaf, tills hon flyttade till Luleå för att plugga!) på Vänersnäs. Mathilda är en dag yngre än mig, tvättäkta 92:a och är hälften naturare, hälften samhällare eftersom hon gick öppen ingång på birger sjöberg. Mathilda är jävligt smart, i alla fall när det kommer till gåtor. Hon är mycket kortare än mig, får en väldans massa fräknar på sommaren och gillar Kim Källström (fast allra mest gillar hon Fredrik). Jag och Mathilda lärde känna varandra på BB, vilket är true, även om det kanske började med att våra mammor blev bundisar. Med andra ord har jag känt henne hela livet, och våra familjer firar både midsommar och påsk ihop. Om jag var tvungen att bli bortadopterad skulle jag helst vilja komma till Mathildas familj, för det är min favoritfamilj efter min egen, och jag trivs sällan så bra som jag gör i deras gula hus. Jag och Mathilda syns inte så ofta, kanske någon gång varannan månad, och det trots att vi har bott bara några mil ifrån varandra. Vi har dock bott i helt olika städer, levt helt olika liv och har faktiskt inte sådär jättemycket gemensamt. Ibland undrar jag hur det kan komma sig att jag och Mathilda är kompisar, och det har jag faktiskt inget bra svar på. Allt jag vet är att jag är galet tacksam över det, för vad som än händer så kommer det alltid vara något visst med oss. Våran relation är helt kravlös, vi tar den lite som den kommer, och kanske är det det som gör att det funkar så bra. Vi vet att vi finns där för varandra, och det räcker.


mekomigenrå

jag har de senaste timmarna av någon oidentifierbar anledning varit utelåst från blogg.se. det har varit fruktansvärt jobbigt, så hemskt att jag gick och dankade liv i en gammal blogspot-blogg bara för att lätta på trycket och få bli av med lite ord. nu, när allting är fine igen, är jag dock inte längre sugen på att blogga (bara på chailatte) och vill mest ta en varm dusch.


skare va tyskt så skare

idag åt jag en JÄVLA kalasfrukost. sen jag kom hit har jag i princip bara ätit toast och müsli till frukost, med undantag av min grötperiod som tills vidare är över då vi har slut på russin. müsli och toast i all ära, det är ju faktiskt väldigt gott, men man tröttnar lite och vill tillslut liksom ha, du vet... något annat.

så sagt och gjort. vaknade upp, slängde morgonrocken och hoppade i mina läderhosen. flätade håret, joddlade lite för mig själv framför spegeln och stoppade tre sockar i BH:n. joddlade mig ner för trappan med en vit papperspåse i min hand och slängde in innehållet på en tallrik i micron. satte på vattenkokarn, preppade muggen och rörde runt. tog av vattenkokarn precis innan det började koka, jag gillar inte när det är sådär förjävla varmt. tog fram sylten ur skafferiet, hämtade tallriken och satte mig. konstaterade att the mission numera was accomplished, för hell to the fuckin to the yeah vilken frukost liksom!! ingen toast så långt ögat kunde nå tänkte jag medan jag nöjt betraktade saltkringland framför mig, beklädde den med sylt och sörplade lite på den varma chokladen. sedan sjöng jag lite på das Deutschlandlied, klappade mig själv på kaggen och tyckte att livet var sådär galet, oersätterligt scheissebra.






now you're supposed to fill it up with something

dagarna som återstår är långa, nästan omöjliga att se bortanför. jag hoppas att väderprognoserna har fel och att det inte alls ska bli snö. jag har ingen ork kvar, ingen lust till någonting, vill mest bara orka in i mål. det är fruktansvärt påfrestande att vara så nära men ändå så långt borta.


Dag 9. Mitt bästa skämt

Eh.
EEEEEEHhh..
Heh.
Va. Vadå... skämt? Ska man minnas sånt? Jag minns knappt hur gamla mina syskon är. Jag minns inte alltid hur högerregeln fungerar när jag kör bil, vad kräver ni av mig egentligen? Jag vet att min humor är ganska svår ibland, och jag är inte alltid lättroad. Det finns ingenting jag hatar mer än romantiska komedier, så det vägrar jag att se på. Jag hatar också allt vad fars heter, typ bröllop&jäkelskap osv osv, och det gör jag under alla omständigheter. Vissa saker tycker jag är roliga ibland, ibland inte, typ som ordvitsar. Jag håller med om att skadeglädje är enda sanna glädjen, och kan sällan låta bli att skratta när folk slår sig/gör bort sig. Jag börjar i princip alltid skratta när jag tänker på Brodin och Tårtincidenten i kaféterian på nisse, för sånt gillar jag. Jag älskar människor som är naturligt roliga. Jag älskar Eddie Izzard när han kör cake or death, det är standup när det är som bäst (och överlag så gillar jag ståuppkomiker)


we'll take it down to Tel Aviv




en gång satt jag och viktor vid svarta havets strand och drack husets röda.
vi var bruna, jävligt bruna, och livet var fint.

for friends and foes, for dreamers and believers, for cynics and motherfuckers

när jag är färdig med england, då ska jag återgå till att blogga på kapitulat. har precis kollat igenom gamla inlägg och inser att det finns alldeles för mycket historia där för att kasta bort den för någon ung och vacker, någon enkel och bekymmerslös. man sviker liksom inte gamla vänner som funnits där i vått och torrt.

bra skit

IBLAND är south park roligt.


C H A N T A L / C H A N N E L





she's making stains on the ballroom floor

jag har inte gråtit på ganska länge, så jag antar att det är därför.
jag antar att det är helt naturligt att livet känns rätt jobbigt just nu.
man har ju dåliga dagar ibland, och min har visserligen till stor del varit bra, men jag längtar hem. jag vill ha den där ultimata känslan av att vara hemma. jag saknar så oerhört mycket just nu, och jag gråter typ hjärtat ur kroppen. jag kollade på mitt favoritsorgliga scrubsklipp förut bara för att komma igång, och nu lyssnar jag på best unsaid, så jag gråter som ett litet barn. det är mitt eget fel, men det är jävligt skönt. att gråta är den bästa detoxen av alla.

Christopher Anthony John Martin

vi stod där i studion ett tag och väntade. värmde upp till black eyed peas och kings of leon, shakade loss lite smått. jag tog av mig kavajen för att den var alldeles för tajt att röra sig i. det var inte överdrivet trångt, men fortfarande mycket folk och framför allt långa killar, det var tamejfan långa killar överallt. ibland är jag glad över att jag är rätt lång. ställde jag mig på tå såg jag nästan hela scenen, som kanske var en sisådär fem meter framför oss. det var en fin scen, med ett väldigt fint piano. sådan pianist sådant piano, liksom, och plötsligt stod han där, vid sidan av. plötsligt befann vi oss i samma rum, jag och chris martin. for the record är han trettioåtta gånger snyggare i verkligheten, och han har karisma som ingen annan. jag är inte mycket för idoldyrkan, men jag trodde för ett kort ögonblick att jag skulle tappa fattningen. när allting drog igång var jag sedan fast i ett stadie av total oförståelse, oförmögen att inse att jag i detta tillfälle upplevde något alldeles, alldeles magiskt. jag grät inte, hade knappt fjärilar i magen. jag tänkte mest att jag hade jävligt ont i armarna efter allt klappande. det var som om jag inte ville tillåta mig själv att förlora mig i ögonblicket, eftersom jag ända fram tills dess förnekat att det skulle komma. jag hade förbjudit alla tankar, allting. det var svårt att ställa om. och där satt han, vid sitt piano. sådär alldeles häpnadsväckande vacker, så jordnära. en människa med glimten i ögat. the jesus of uncool, som Rolling Stones sa.




nu hörs dess vingar/det svinga/vad fan säger dom?

idag har jag varit i england i exakt tre månader.
det är crazy shit.
idag är det lucia också, vilket inte firas här, så för första gången på ganska många år (säkerligen sen jag började skolan) så har den 13:e december blivit en dag utan luciatåg och pepparkakor. tur att man i sådana situationer kan tröstäta juleskum, och dricka lite kall glögg rätt ur flaskan.

Dag 8. Mina drömmar

Jag är ingen stor drömmare, och har nog aldrig varit. På sin höjd har jag drömt om att bli delfinskötare och advokat, men det räknas knappt, för det är ingenting jag har strävat efter. En dröm definieras enligt mig av kampen att uppfylla den. Innan man lägger ner tid, energi och själ på att uppnå någonting, så är det inte mer än en önskan, eftersom det är skillnad på att hoppas och på att vilja. Jag drömde aldrig under tiden då jag gick i friidrott om att bli något stort. Jag ville inte vinna VM, eller hoppa två meter. Jag ville bara ha kul, ville tycka höjdhopp var en frihet. Det var det. Att hoppa höjdhopp är så jävla underbart. Jag saknar det.

Det jag drömmer mest om här i livet, det är att bli en bra människa. Att bli nöjd med mig själv. Att, utan att förlora the essence of me, rätta till mina brister. Man kan inte rätta till alla fel och samtidigt fortsätta vara samma människa, så några dåliga sidor kommer jag att ha kvar. Jag kommer till exempel alltid ha väldigt svårt att dölja mina känslor, både på gott och ont. Däremot vill jag sluta vara så överanalyserande, sluta skjuta upp saker, sluta bli avundsjuk, sluta med saker som jag kan leva utan. Med känslor funkar det inte så, känslor måste jag ha. Annars blir jag jätteuttråkad och tycker livet är meningslöst. Hellre så arg att jag vill slå sönder något, än att befinna sig i ett tillstånd av melankoli. Enda känslan jag kan leva utan är irritation (det hatar jag). Jag är ganska irriterad just nu (vilket gör mig irriterad över att jag är irriterad).

En annan sak jag drömmer om är att göra saker som jag minns. Saker som kommer följa med mig ända tills jag blir senil. Hit hör alla klichéer, som att resa. Träffa spännande människor. Vara med om ögonblick som förändrar ens framtid för alltid, in a good way. Typ landa det där drömjobbet, eller inse hur värdefullt livet verkligen är. Jag drömmer om att till fullo få förstå hur lyckligt lottad jag är som lever och har hälsan, och kunna glädjas över det varje dag. Jag tror väldigt få människor gör det. Jag hoppas jag hinner inse, innan det är för sent.

En tredje sak jag drömmer om är att vara riktigt, riktigt bra på någonting. Bra in a imponerande, häpnadsväckande kind of way, typ så att människor gråter. Det där med musik och instrument har jag helt gett upp, men däremot vill jag vara sådär jävligt, jävligt bra på att prata. Föreläsa. Stå i en sal med tio eller femhundra människor och få dem intresserade av någonting, att själv få vara intresserad. Få leva ut saker, få använda ett stort kroppsspråk, få vara ärlig. Jag älskar sånt. Jag brukade inte se fram emot muntliga framförande i skolan, men oftast när jag stod där så gillade jag det. Ställer du mig i en umgängeskrets blir jag inte det självklara centre of attention, inte alls. Ibland hatar jag att stå i fokus. Ibland vill jag, men kan inte. Det tycker jag är jättefrustrerande, när jag vill göra min röst hörd men är oförmögen att göra det. Därför blir jag också så himla, himla glad när jag lyckas. När man har haft en föreläsning, och folk kommer fram efteråt och säger hur bra det var. När man står där på scenen, och allting funkar. Då känner jag mig levande. Jag älskar sånt. Jag älskar människor med en förmåga att trollbinda. Det vill jag bli riktigt, riktigt bra på.

Slutligen så har jag som sagt inte så många drömmar. De är få, men de är desto större. Inte direkt någonting man uppfyller i en handvändning, snarare under en livstid. Däremot har jag jättemånga önskningar, typ som att hoppa fallskärm. Att ha en jättejättefin lägenhet i London. Att sitta i ett kalt rum tillsammans med Chris Martin, bara han och jag, och lyssna när han spelar wedding bells, se när han sitter där med sin gitarr. Det är saker jag önskar mig. Händer de så händer de, och då kommer jag bli glad. Mina drömmar, de ska jag dock ge mig fan på att uppfylla.

Dag 7. I min handväska

I min handväska kan man med största sannorlikhet påträffa mobil, plånbok och i hälften av fallen även min systemkamera. Nycklar, oystercard och småmynt är andra lågoddsare, precis som gamla kvitton, eftersom dessa tycks dras till mig precis som nattfjärilar dras till ljuset/småtomtar dras till gröt. Jag bär inte omkring på borstar, parfymer eller läppglans, inte ens lypsyl, utan på sin höjd ett puder samt några månader gamla tuggumin från Extra. Min uppfattning om handväskor är att de ska vara praktiska, inte en accessoar, och jag älskar min svarta axelbandsväska från MQ:s killavdelning som i princip faller isär, eller det vill säga kommer göra när mamma ger upp och slutar laga den med nål och tråd.

nä juste, ÄTA äre som gäller

ligger och funderar på vad jag ska äta till lunch. jag har ett fotografiskt minne, specialiserat på att minnas innehåll i kylskåp/frysar/skafferier. to be honest är det faktiskt det enda det fungerar till, men det gör inte så mycket, för vad mer är det att minnas här i världen? heter det lära-sig-historiskt-viktiga-årtal bör man annars dör man, eller?

människor får vad andra människor förtjänar

först fattar jag inte riktigt vad som menas. på den stora TV:n som är upphängd i hörnet pratas det om bombattacker, om terrorism, och BBC rubricerar det som breaking news. det rullar text om vad som hänt i nederkanten av rutan, och plötsligt förstår jag att det är stockholm det handlar om. stockholm som i sverige, som i mitt land. jag står på en pub i england och ser på TV hur mitt hemland skändas av vad som tros vara terrorister. förnekelse förvåning förfäran för i helvete, och en insikt om att saker inte längre är som saker alltid varit, utan förändrade.
förändelse.

det här var i lördags kväll. idag går jag in på aftonbladet för att se vad som står, och möts föga förvånanade av stora, svarta rubriker. man kan chatta med en terrorexpert, och så är det ju självklart de obligatoriska funderingarna och uttalandena av diverse kunniga(?) människor. sex säljer, men lika bra fungerar spekulationer, och jag skummar igenom ord som säpo och jan guillou. fastar dock bara för en artikel, och den handlar om vilks, om hur han får poliseskort och hårdbevakas nu när han står i farozonen. det är en artikel som gör mig fruktansvärt irriterad, nästintill arg. lite hatisk. för vad fan. ingen annan än han själv har ställt honom i den position i vilken han nu befinner sig. han förstod väl att det här skulle komma? varför ska han beskyddas? han är en provokativ idiot som missbrukar yttrandefriheten, och nu får andra människor betala. låt honom kastas till vargarna, säger jag. reta inte upp de upprörda ytterligare och lägg framför allt inte dyrbara resurser på skydda någon som bara kommer fortsätta nära elden med bensin, eller vem vet vad som kommer näst, blir det koranen? ska han anordna bokbål också, för att han kan? för att han vad han än gör kommer skyddas av staten, för att han har blivit någon jävla symbol? en symbol för vad? mod kanske? att våga sätta sig upp mot de som ingen annan vågar sätta sig upp emot, att våga gå sin egen väg? han får kalla det vad han vill, och jag skiter allvarligt talat i hur han kategoriserar sig själv, så länge jag slipper se artiklar på aftonbladet som förkunnar hur hans hem skyddas av tio tusen upp till tänderna bepansrade poliser, poliser som borde beskydda den allmänhet lars vilks nu med största medvetenhet sätter i fara. hade jag fått bestämma hade vi bakbundit hans händer, satt en påse på hans huvud och skickat iväg honom med posten, adresserad till the alphamale in charge på al-qaida. vi hade alternativt kunnat gömma honom i en stuga i danmark, målat en karta över vart han kunde återfinnas och faxat iväg den till terroristernas högkvarter, förutsatt att de har fax då (och vem fan har det?), bara för att göra det lite lite svårare och lite mera ångestladdat för gubbjäveln. han hade fått sitta där och vänta i sin ensamhet, vänta på att helt rättvist få ta den medicin som en oskyldig människa nu fick ta i hans plats. när terroristerna hade knackat på hans dörr hade jag hälsat, öppnat den och sedan låtit vargen i sin rätta ordning göra vad vargar gör. jag anser inte att vi har några som helst skyldigheter gentemot vilks, att han under inga omständigheter förtjänar de rättigheter han åtnjuter. jag vet att terrorattackerna också kan ha att göra med sveriges närvaro i afghanistan och så vidare, men det struntar jag i, för I dont give shit om sånt just nu. jag är arg på vilks, arg på alla som kryper framför hans fötter och jag tycker helt ärligt att mannen förtjänar att avlida/gå hädan/ta ner skylten/duka under.


Mr Darcy

jag är stört sugen på att se bridget jones dagbok, vilket måste vara någon konstig bieffekt av att spendera en hel helg inne i centrala london, totally surrounded av colin firth-look a likes.


I am what you fear

älskar livet lite just nu,
och så älskar jag min värdfamilj. kommer hem klockan fem mitt i natten efter tre och en halv timmars sömn och hittar en lapp utanför dörren där det står att jag kan ta sovmorgon (I wish music played during epic moments of my life and not just in movies, +1 fan)


how we rullar

forlat for daligt bloggande. jag hanger ju med j-fine the one and only!! just nu star vi pa varsin iMac 21.5-inch pa Apple Store, inte helt fel, och Josefine googlar pa snygga killar med skaggstubb. pa mandag kommer jag vara back in action, caaatch ya then.

Dag 6. Mina syskon / och lite så

Jag har tre stycken, två småsystrar och en lillebror. Lillebrodern är ett helt huvud längre än mig, vilket är helt ologiskt. Småsyskon ska enligt mig vara mindre, och framför allt underlägsna. Det är dom inte. Vi är fyra galet starka viljor. En gång i tiden var jag storasyster på riktigt (läs härskarinna) men de dagarna är för längesedan förbi, och även om det till en början var väldigt jobbigt att acceptera (for real alltså!) så har jag nu vant mig. Jag har mognat. Blivit vuxen. Det är först de senaste två åren som jag har lärt mig uppskatta mina syskon på riktigt, och jag tror att det helt naturligt kommer med åldern. Jag skulle inte byta ut dom mot allt i världen, inte ens min ärkerival Arvid. 

Jag får ofta höra att jag har väldigt många syskon. Det är väl sant, I guess, men också en fördel non the less. Hemma hos oss är det liksom aldrig tråkigt. Min familj är nog den bästa gåvan jag någonsin har fått, på samma sätt som jag är den bästa gåva min familj har fått, så det är rättvist, hehe. Att säga hejdå till dom när jag åkte till England var nog det mest emotionellt omtumlande jag någonsin varit med om. Nu funkar det himla bra, och jag har inga problem med att leva utan dem, men få saker gör mig så trygg i magen som att ringa hem och prata lite med dem. Jag brukar under ett enda telefonsamtal avverka större delen av familjen, eftersom telefonen där hemma verkar passas runt sinsemellan. Fem minuter med pappa, sen ska Alva bara säga något, och Klara, och så måste jag bara ta ett par ord med mamma. Vid sällsynta tillfällen växlar jag även ett par meningar med Arvid, frågar hur det går i skolan och så där. Frågar om han lever upp till de höga förväntningar som det innebär att vara min bror, och han verkar klara sig galant, får MVG i svenska och sådär. Jag är stolt. Jag är stolt över hela min familj. Under en lite jobbig tonårstid här i livet skämdes jag tyyp aasamycket över dem, herreguuud, men nu är jag bara glad att jag har dem. Jag är glad att jag har många syskon. Jag är glad att jag har en knäpp mamma och en rationell pappa. Jag är glad att jag har en småpedantisk och en rebellisk syster, samt en nörd gone moppekille gone halvt mogen bror. Jag är sjukt glad att jag har två katter med mer karaktär än Zoegas, och jag är glad att jag bor där jag bor. Jag är glad att det är 12 dagar kvar tills vi ses igen, Sverige.

like you really mean it


när allting blir sådär fruktansvärt verkligt

in i det sista förnekade jag att det skulle hända. av rädsla att bli besviken vägrade jag tro att det skulle ske, och även om jag var nervös de sista minuterna innan jag åkte (och när jag väl åkte) så präglades dagen av ett slags sällsamt distansierande ifrån vad jag egentligen upplevde.

en vecka tidigare hade jag vunnit biljetterna. spelningen var mitt på dagen, vilket innebar att det låg på arbetstid. jag frågade snällt om jag fick ledigt, höll utan att riktigt våga mina tummar. när jag fick klartecken på måndagen vågade jag fortfarande inte ställa in mig på någonting. tåg kunde krångla, kanske skulle vi komma för sent. insläppet började ju vid tolv och jag skulle enligt beräkning tidigast kunna vara där halv ett. med lite flyt hann jag dock med ett tidigare tåg, vilket innebar några intjänade minuter. det är fruktansvärt jobbigt att resa när man är stressad, eftersom man med sin mentala styrka hela tiden försöker få tåget/tunnelbanan att gå fortare. jag åkte från penge west till canada water, där jag hoppade på jubilee line till bond street. från bond street tog jag sedan central line till white city, och överallt sprang jag. mellan plattformer, upp för trappor. jag tänkte att det som var menat att hända, det skulle ske, och inte förrän jag och johanna stod i kön utanför BBC vågade jag acceptera att ödet faktiskt spelade för min favör. efter att ha fått ett klistermärke på biljetten, gått igenom en säkerhetskontroll likt den man gör på flygplatser och slussats in i en stor väntsal/caféteria så började den stora nedräkningen. due to ljudproblem fick vi vänta en timma längre än beräknat, men vi kikade runt lite i BBC-affären och jag inhandlade en jättefin julklapp. sedan radades vi upp på led, och fick marschera genom korridorer och dörrar samt utomhus. ungefär kvart över två stod vi på gränsen, precis utanför studion, och plötsligt var det som om all verklighetsförankring gick av. 


somliga går i för små skor

börjar allvarligt fundera på om jag för första gången har lyckats krympa min tvätt. jeansen fick jag dra på med våld, så det är tur att mina naglar var trasiga redan innan, och min oversizetröja har nu reducerats till en liite för stor t-shirt. att det skulle bero på något annat, typ att jag har gått upp i vikt, det vägrar jag ens att överväga. kalla det förnekelse om du vill, men det enda jag är sämre på än att låta bli att småäta, det skulle väl vara just det här med att tvätta. med andra ord är det i alla fall inte mer än 50/50, så satsa pengarna på vad du vill.

C E L L A R D O O R




jag och johanna pratade igår om det här med personal spaces, och kom fram till att det finns tre stycken saker man helst inte vill att andra människor ska rota i. det är ju liksom nästan att kränka en annan människans integritet (men samtidigt väldigt spännande och lärorikt) att:

1. rota igenom deras handväska.
2. besiktiga deras badrumsskåp.
3. kika i deras nattdrycksbordslådor.

harrison håller på att vakna där nere, så jag måste väl ta och kila. ikväll drar jag och marie till bromley, då det ska köpas julklappar osv, plus kikas nyårsklänning och festkläder inför helgen. skrev en lista förut och insåg att jag inte har många presenter kvar, so I'm feeling good about that, och om drygt tre timmar är ytterligare en arbetsvecka avklarad. jag saknar sverige lite mer för varje dag som går, framför allt att få komma åkandes med bilen nerför sista backen och se härstorp dyka upp bortom fälten. det kommer vara ett högst surrealistiskt, men samtidigt väldigt vackert ögonblick.  

vi drar till bahamas då

hemma igen. fyfasen vilken kväll. julavslutning med gröt och kola i svenska kyrkan och jag har förlängt livet med tre år, minst, så mycket har jag skrattat. sen har jag förkortat det lite med KFC, så det kanske går på ett ut, men jag är lycklig i vilket fall. jag gillar att vara barnslig ibland, sådär time to time. jag blir barnsligt glad när vi får en hel tunnelbanevagn för oss själva, och kan springa fram och tillbaka i den. jag blir inte så glad när folk är tråkiga och tittar argt på en, men kan man roa sig själva, då gör det liksom inte så mycket. ikväll har vi vart sådär äckliga och störiga och så vidare och så vidare, men I don't give a cat, för jag är lycklig (vilket är all that matters åså). ganska ofta tänker jag på vilken tur jag har haft, vilka underbara människor jag har lärt känna här i england. dom är så himla roliga och fina, och jag förlåter till och med det faktum att vissa (två) av dem typ hatar katter (jäääla idioter.... fattar ni vad det är för folk jag umgås med?!?!?!?! hehe. skämt åsido).

så puss på livet va (önskar bara jag slapp jobba imorgon).
OCH SEN PÅ FREDAG KOMMER J-FINE TRALALALALA




något helt galet, något underfundigt magiskt

jag är hemma nu.
jag ska iväg om tjugo minuter.
när jag återvänder får ni veta mer.


correct them collect 'em, but never ever give in.

ibland känns livet som en fruktansvärt meningslös kamp. vad du än gör så kommer någonting ändå alltid gå fel, särskilt vid ett tillfälle då du som allra minst önskar dig problem. hur mycket du än kämpar för att upprätthålla en någorlunda stabilitet i ditt liv är klåfingerfan där och raserar, ända tills dess att du kastar in handduken och motvilligt erkänner att "okej, jag ger upp, du har vunnit vad som går att vinna!". igår spenderade jag ett antal timmar med att tvätta och torktumla alla mina sängkläder, och nu, efter EN dag, efter att ha fått åtnjuta rena sängkläder i knappt tjugofyra timmar, så är det SYLTFLÄCKAR på lakanet. sylt!!! jag har inte ens ätit sylt här dumfanjävla liv, vad har jag gjort för att förtjäna det här?!?!

min tjusiga byrå

ska bara fylla de där ramarna med något fint.
flaskan innehåller glögg.


I just have to see it for myself.

idag är inte riktigt en dag som alla andra.
nor will it be tomorrow, då jag förhoppningsvis ska på coldplay.
fast jag är inte inställd på det. jag räknar med att av någon anledning missa dem.
we'll see, we'll see.
we'll see what happens, vad som ska komma av allt det här.
kanske är det slutet på allting, eller så är det inget speciellt.

HALLÅ ELLER

hittade precis en liten chokladkalender utanför min badrumsdörr, ifrån claire!
ÅH så glad jag blir.


sextusentrehundrasextiotre steg senare,

och jag är nu fjorton nära döden-upplevelser rikare.
herreJÄVLARRR vad halt det är ute.


HÄDDÅHÄDDÅ

vi drar på promenad
jag untsuntsunts min ämpäträ


do you even remember what it feels like?

när jag blir stor ska jag bli muskulös, svart och jävligt rik
jag ska bli en sånadäravahettere ex-hiphopare som har dumpat the hood och nu livnär sig på att producera musik åt beyonce/rihanna/alicia keyes, typ rappar lite i bakgrunden och tjänar de stora cashen. jag ska ha fetinghus i miami, fetinglya i london och fetingfriggebod på västkusten, och alla ska tycka att jag är jäkligt cool och creddig (samt muskulös och svart, såklart)



jag om några år, fast med burberrykappa då.

when you know what you've lost

om 16 dagar kommer jag hem till sverige.
jag ser fram emot det, men jag kommer sakna london
jag kommer sakna harrison
jag kommer sakna alla fina människor.
jag är rätt kär i det här livet. 

har storhetsvansinne, det är därför jag lägger upp gigantiska bilder alright



Their faces will face the trail

Myspysen.


Dag 5. Min tro

Jag är konfirmerad. Det är rimligt att anta att jag är kristen. Eftersom jag inte ser mig själv dom buddhist eller atheist eller ngt annat, så ser jag också mig själv som just kristen. En icke-utövande sådan, kanske ska tilläggas, eftersom jag endast går i kyrkan på konfirmation, begravning samt midnattsmässa på jul (och därmed enligt somliga kvalifikationer kanske inte uppfyller kraven för godkänt utövande). Det gör mig inte så mycket, främst eftersom jag är emot det här med regler för hur en religion ska utövas. Ber du inte fem gånger om dagen är du inte riktig muslim, liksom... What the heck, skit samma. Jag tycker att religion ska vara upp till var och en att bestämma hur den ska utövas. Därmed borde jag vara en protestantisk icke-utövande kristen, which is fine with me.

Jag tror på Gud. Jag tror på Gud i den bemärkelsen att jag tror att det finns ett högre väsen som vakar över oss alla. Jag tror INTE att Gud är till för att skydda oss emot allt ont, eller att han avgör vilka som ska få komma till himlen (cause I don't think there is such a thing as himlen). Däremot tror jag att Gud ser till att allting som händer oss sker av en anledning, och därmed kan man från min gud dra en parallel till ödet. Jag tror nämligen på ödet, big time, och jag tror också på karma. Hade jag konverterat hade jag alla dagar i veckan konverterat till buddhismen, även fast den låter så jävla invecklad, men jag gillar att den är så mänsklig. En religion ska enligt mig inte vara jobbig. En religion ska inte ställa krav. En religion ska vara någonting man kan finna tröst hos när det går kasst i livet, när det känns som om allting bara är fucking jävla skit. När ingenting går som planerat ska man kunna säga att "aja, allting händer ju av en anledningen, så ge mig ett par timmar/dagar/år så kommer jag vara glad att detta hände." Av egen erfarenhet så vet jag att det mesta här i livet leder till något bra, så länge man inte ger upp, och uttrycket "inget ont som inte har något gott med sig", tja, det ska bli min slogan den dagen då jag väljer att sprida min eminenta ödesreligion över världen. 


put your hands across the water

jag vet inte riktigt hur mycket som är rimligt att acceptera.
det kanske inte är något att bry sig om, men om det är så jävla lugnt, varför säger känslan i kroppen något annat? varför har jag en stor klump av nervositet i magen? du frågade häromdagen hur mycket jag offrar för oss och jag inser nu att jag faktiskt gör det ganska enkelt för dig, att jag ställer upp på en hel del. ibland kan jag inte hjälpa att undra om jag verkligen gör rätt. ibland tänker jag att jag kanske gräver min egen grav. då brukar magkänslan lugna mig.
det gör den inte nu.
jag är fruktansvärt sårad och nästan arg.
du behöver inte vänta på mig imorgon.

vem säger att jag inte kan bli hög? bög? jag kanske vill vara exakt som dig, förbannat lika trög.

han sjunger ju inte riktigt så, men nästan, och nu ska vi dra och bada.
jag ska tända ljus lyssna på musik läsa bok osv


2.4 westpoint northwood



2.3 westpoint northwood



2.2 westpoint northwoord



Dag 4. Ett ögonblick

Ju mer jag rotar i minnet efter ögonblick värda namnet, desto mer inser jag att mitt liv faktiskt är fullt av dem. Små och stora saker som jag har haft turen att få uppleva, och som jag never ever skulle byta bort. Jag skattar mig lycklig, men förbannar samtidigt det faktum att detta gör det svårt att välja ut ett specifikt att berätta om, speciellt eftersom man måste göra dem rättvisa. Dessutom kan jag inte låta bli att fundera kring definitionen av ett ögonblick - måste det liksom vara något som inte ägt rum längre än a blink of an eye? Jag vet att det är en tolkningsfråga och att jag egentligen bara borde skriva något, men jag har fruktansvärt svårt att välja. Det här stycket har tagit mig en halvtimma att knåpa ihop, främst på grund av att jag funderar (samt kollar youtube-klipp från coldplays konsert på stockholm stadion förra sommarn), men okej, nu kör vi.


Detta inträffar i början av oktober denna höst. Jag sover (det här är inget jag minns, eftersom jag obviously sov, så det här är bara ett obekräftat men högst troligt antagande). Plötsligt vaknar jag till av att någons läppar vidrör mina. Fortfarande kvar i gränslandet mellan sömn och vakenhet försöker jag desperat komma på vems läppar dessa är, och får för mig att det måste vara Harrisons. Jag undrar varför han pussar på mig, varför jag sover när jag borde ta hand om honon, och öppnar ögonen för att se vart jag egentligen befinner mig. Det är dock inte Harrison jag får syn på, utan något mycket, mycket bättre. Något jag älskar mer ändå. Plötsligt faller allt på plats och jag minns vart jag är, att jag inte längre befinner mig i London. Att jag denna morgonen inte vaknar ensam. När insikten slår mig blir jag sådär berusat lycklig och det tar mig visserligen ett ögonblick att inse, men när jag förstår att jag ligger bredvid viktor i hans lägenhet i Linköping, då är det som om allt annat är ovidkommande. Då är livet alldeles perfekt, i sin banala och halvsovande enkelhet, och jag hade nog aldrig tidigare varit så kär i den killen som jag var då.


M E R H A B A



att det ska vara så jävla svårt

förbannat trött på de inkompatibla idioterna som är ansvariga för tågen här i london, förbannat trött på den förbannade snön.

you've got the dirtee love

florence and the machine featuring dizzee rascal





julklappar till dagens julklappsspel, samt frukost.

dinner in clapham

denna fredag bjöd på en kalasmysig kväll ihop med fredrica, stina och jessica på en italiensk restaurang i clapham! vi fick allt man kan begära och lite till, det vill säga vin, sjukt god mat, himmelska efterrätter och underhållande bordsgrannar samt ett stort födelsedagsfirande för någon lycklig människa i lokalen. kvällens enda minus var den förbannade kylan och de förbannade tågen som vägrade gå (45 minuters väntan i crystal palace, buss mellan junction-common-anerley för att komma hem). det gör lite ont att erkänna men jag är less på snön nu, less på att vara konstant genomfrusen och less på mina primarkskor som har stora hål i sulorna. jag vill ha minst femton grader celsius alright










ett av livets finare tidsfördriv;

kolla igenom alla bilder på burberrys fanpage på facebook.











jag vs. snön; 1-0

tog mig relativt problemfritt till beckenham där jag mötte upp marie, för att sen åka tram hela vägen bort till croydon. på KFC konsumerade vi säkert 10.000 (goda) kalorier var, bara för att på bion köpa lösgodis till efterrätt samt varsin biljett till harry potter. sjukt bra film, sjukt bra dansscener och en sjukt bra torsdagskväll med andra ord!

Dag 3. Vad är kärlek?

kärlek är aldrig mediokert. kärlek kan vara en jävla massa grejer, det kan vara det bästa som finns eller något absolut helvetiskt, det kan vara lyckligt, olyckligt, svårt, lätt, stort, svart, tragiskt eller extravagant men det är never ever ever mediokert
kärlek är aldrig medelmåttigt
kärlek kan förklä sig i världens alla känslor, men vilket emotionellt tillstånd den än virar kring sin kropp så gör den det med en särpräglad extremism. vilket håll den än väljer att gå åt så kommer den att gå hela vägen ut till gränsen, till maximum, eftersom att du när du älskar någon eller något, tappar allt förnuft och låter dig ledas dit ditt hjärta vill ha dig (varesig det är till sorg eller till lycka)


just because I'm a londoner doesn't mean I'm lost

nu drar jag till beckenham.
ska försöka i alla fall.
matchen mellan mig och snön is still to come.


JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

KAN FORTFARANDE INTE FATTA DET
EXTAS HEJPÅREJ
JAG FICK DOM FREAKING JÄKLA BILJETTERNA!!!


life ain't very hard sometimes



crazy times call for a aedificium edificium

veckans sista jobbdag går mot sitt slut, och jag har ätit en true style english dinner bestående av bacon, ägg och vita bönor. jag och harrison hade en liten photoshoot i trädgården förut och kanske att jag får se ett av mina foton förvandlas till familjen Abels julkort 2010, vilket inte hade varit helt galet. vårdcentralen, till vilken vi idag skulle gå för att få harrison vaccinerad, var stängd på grund av personalbrist (på grund av snön) och jag hoppas verkligen att bion är öppen ikväll, hur ska vi annars kunna se på harry potter?!

Dag 2. Det här åt jag idag, eller igår kanske man ska säga om man ska vara petig... iaf, det här åt jag den 30:e november!

eftersom jag har en förmåga att stoppa i mig en mängd olika saker under en dag, såsom några torkade aprikoser här och ett par skivor cheddarost där, så har jag svårt att redogöra för exakt vad jag har ätit. jag kan ju dock nämna två saker som stod ut lite från mängden, och som är det jag minns främst från denna allra sista höstdag 2010:

till lunch; claire's hemmalagade soppa, samt mince pie.
himla god tomatbaserad soppa med bacon, kikärtor, creme fraiché och lite hemligt tillsatt marmite (avslöjades efteråt, varken jag eller m-a är jättefan av jästextrakt serru... fast det tjänar tydligen ganska bra som buljong, alright alright!). mince pie visade sig tack och lov INTE vara köttfärspaj, och jag behöver nu aldrig mer gå omkring och undra varför det finns sådana på kakhyllan, typ köttfärspaj med socker på say whaaaat?! istället är det som en liten minipaj innehållandes juldoftande/smakande fruktfyllning, med lite russin och sylt och andra oidentifierbara godsaker. inte det godaste jag har ätit, men ändå låångt över förväntan, vilket iofs inte behöver säga mycket.

till middag; min egen kyckliggryta med galet gott potatismos
kycklinggrytan var en klar sådan, gjord främst på vitt vin och buljong. lite morötter, svamp och lök fick ligga och dra sig ihop med kycklinginnanlår, för att sedan serveras ihop med hemmalagat potatismos smaksatt med rostad vitlök och oregano. lite vardagslyx sådär på en tisdagkväll, speciellt med ett glas vitt to go with it.

övriga saker som konsumerades under dagen: rostbröd plommon clementin ost kalla köttbullar champinjoner you name it

to oxford street



när jag återigen sitter framför vedspisen i mitt hus med röda knutar, då ska jag hålla en liten bit av london mellan mina frusna händer.



jag bor uppenbarligen i rätt ände av stan

i stora delar av london har dom knappt någon snö alls, men här in ze south har vi cirkus 10 centimeter.


I KID YOU NOT!

 


snällarå tomten

ÅÅÅÅH snällasnällasnällasnälla



service update:





HÄJRU BLoGGEN.
det går ju skit och så med min utmaning, så jag ska se till att ta tag i det ikväll. due to snön vågar vi här i anerley/beckenham inte oss ut på vägarna eller rälsen, med risk för att fastna på norwood junction skrattandes åt en stackars ofrivillig informatör i reflexväst (eller något i den stilen). istället får jag stanna hemma och tända mitt kalenderljus, dricka lite glögg samt invänta timmen åtta, då coldplays nya singel äntligen äntligen ÄNTLIGEN släpps!

RSS 2.0