just då kan jag stanna här för evigt

små glimtar i livet när allting är en idyll, när man nästan snuddar vid ett ouppnåeligt tillstånd av bekymmerslöshet. det är som klippt och skuret ur en äckellycklig romcom från hollywood blvd.

och om fyra dagar kommer min familj hit
herrejävlar vad jag längtar.

jag är uppe i åttonde eller nionde lyssningen i rad, och den blir fortfarande större och större för varje gång han säger att han förlorat det enda han någonsin älskat




sötekatten och nördarna



det blir aldrig som man har tänkt sig

egentligen skulle halloweenfirandet tagit sin början i fulham för att sedan fortsätta på en hemmafest, men i sann london-anda omkullkastades planerna av olika anledningar. likadant blev det med plan b, och c och d... och ja, ni fattar, det blir ju liksom ALDRIG som man har tänkt sig här i livet. riktigt bra blev det dock, så summa summarium blev halloween lyckat, även om jag lyckades glömma min fina fjäderboa och därmed förlorade hela kostymgrejen. 

runt halv sju drog jag bort till clapham för att möta fredrica. tanken var att vi skulle hem till henne för att byta om, och därefter dra vidare till fulham. istället fastnade vi vid köksbordet med mat och lite vin, och tiden rann iväg utan att vi egentligen hängde med på det. efter några tappra försök att få tag på fulhambrudarna gav vi upp och beslöt oss för att vänta in jessica the babysitter istället, för att gemensamt ta tempen på nattlivet i clapham. halv tolv var trion komplett, och vi knallade ner till junction där vi ställde oss i kön till clapham grand. efter en smått konfunderande id-check hos dörrvakten kom vi in och herre min skapare säger jag bara, jäklar vilket ställe sen!!

clapham grand är nämligen, enkelt förklarat, en ombyggd gammal teater. i mitten är ett stort dansgolv med sådana där plattor som blinkar i olika färger, och utmed väggarna finns fina gamla balkonger där folk står och dansar/dricker/hånglar. det är högt i tak, hela stället andas nostalgi och charmig smuts blandat med fulla rika vita människor (dagen i ära i kostymer!) och jag bara woooow, liksom, jag var så härligt överväldigad. min fantasiföreställning av en riktig nattklubb var ett verkligt faktum framför mina ögon och även om jag nu var helt nykter så kände jag mig nästintill rusig. allting var så påtagligt exotiskt, nästan som en annan värld, där det snygga folket nu dansade runt i diverse halloweenoutfits, den ena mer påkostad än den andra. jag log på insidan hela kvällen och tyckte livet var kalas, tyckte jag var så lyckligt lottad som fick vara mitt uppe i allt det här. vi var nog de yngsta på hela klubben, där medelåldern snittade på tjugosjunågonting, men vad spelar det för roll när man kan skratta åt alla dumma vuxna människor som dansar runt utklädda till pirater, tigrar, superhjältar, mumier, twisterspel och you name it... det var så jävla ballt hallååååå!!

halv tre drog vi till mcdonalds, unnade oss fettomat och skiljdes sedan åt för att gå hem och sova. jag sov över hos fredrica, som bor i landets finaste hus my word, so don't get me started on that one liksom, PLUS att hon har världens gulligaste katt. allt ståhej till trots blev kvällen himla lyckad och ibland är det ingen ide att försöka hålla ihop alla planer när de spricker i sömmarna, just go with the flow and heart typ

herre vad trött jag är ska lätt duscha nu


happiness is only real, when shared.

jag såg into the wild igår igen.
den är fortfarande så äckligt jävla bra.
nu lyssnar jag på best unsaid med michael brook och kan inte riktigt sluta.



SURPRISE

idag fick jag tjugo pund extra!!! jag vet inte varför, men när jag kom upp till mitt rum hängde det en blåskimrade sedel fastklämd i dörren, och jag bara whaat!!! jag blev så himla glad. jag undrade varför. jag kände mig oförtjänt av det (men tacktacktack så himla mycket!)

:D


you said there was nothing here for me, and you came along

för första gången på ett par gråmulna dagar är det solsken ute, och jag ska ut och jogga en sväng. innan frukost, that is, så vänta er inte mer än typ tio minuter/en kilometer (but jogging it is indeeed, och det är faktiskt det som räknas!!!)


friday jue

idag blev det camden market med den här bruden! eftersom det var premiär för oss båda virrade vi runt både ett och två varv inne bland alla stånden, men först efter att ha finstartat med varsin chailatte på starbucks. jag blev positivt överraskad av camden, och nästintill kär, så det lär definitivt bli både ett och två och tre besök där ytterligare innan jag flyttar härifrån!


placebo, om inte annat!

jag vet inte riktigt vad det beror på, men så fort jag åker in till centrala london blir jag jättetrött och alldeles varm i huvudet, nästan på gränsen till dåsig. kanske tål jag inte luften nere i tunnelbanan, eller så är jag allergisk mot stora folksamlingar, men det har hänt nästan varenda gång och för att kurera mig så ska jag gå ner och koka till den fina huskuren jag har fått lära mig här borta i england. det är faktiskt jäkligt gott, så testa, för det är liksom bara att skiva ner en citron, en lime, en bit ingefära och sen hälla över lite vatten. koka så länge du vill, men i alla fall ett tag, och häll sedan upp dekokten i en mugg. rör ner en till två skedar honung och simsalabim, sen har du världens c-vitaminkur!

patterns oh patterns

jag ska skaffa mig ett par riktiga papper, och några ordentliga pennor. 


from fairfield, california

för två veckor sen köpte jag jelly beans på harrod's, med avsikt att skicka hem dom till familjen i sverige. detta åtagande har dock inte gjorts än, och eftersom de ändå kommer hit om en vecka så känns det nu ganska onödigt. de kan ju faktiskt köpa sina egna jelly beans, och jag kan ju faktiskt få äta upp dom jag har! att behålla presenten för mig själv känns visserligen lite snålaktigt, och jag står i valet och kvalet mellan att göra det eller ej, men äh, va fan, mina pringles är ju slut och jag typ döööööör efter lite sötsaker! som marie säger, det är synd om mig för jag är så långt bort ifrån sverige och då får jag tröstäta, till och med sånt som var menat att ges bort!!!



when I see your face, there's not a thing that I would change.

du gör mig till världens lyckligaste tjej, viktor, och det trots att du är över hundra mil härifrån. det här med långdistansförhållande hamnar nog någonstans bland det värsta jag har gjort, men samtidigt också bland det bästa, eftersom jag blir så fruktansvärt lycklig så fort du sitter där och fånler i webkameran (och jag fånler tillbaka)


man vet att det är dags att städa...

...när man har en kopp stående på rummet, och teet i den har börjat mögla.

vart är han?

jag har cr-r-r-avings.


I would be anywhere but here

idag kommer att bli en lååååååång dag
imorgon är det helg
man får liksom försöka se positivt på situationen.

jag saknar marie btw.
kom tillbaka bruden!

onsdagar = travelcard = svenska kyrkan = alkohol = mcdonalds = trevligt

jag gillar att ta tåget ifrån victoria, äta cheeseburgare och bara snacka om allt och ingenting hela resan hem. en man kort åtog jag och stina oss traditionen, och även om det ibland är riktigt mysigt på kyrkträffarna så är det nog hemresan som jag gillar allra bäst med onsdagkvällar. om en vecka är trion komplett, fast då vankas det förhoppningsvis andra äventyr eftersom m-a ska ha gig, och om allt går enligt planerna glider vi runt inne på en klubb i notting hill som efter en snabb googleresearch visar sig vara membership only... hähä sweeet, det verkar som om det inte är helt fel att ha en musiker till värdpappa!

sjung coldplay ocksårå

jag lovade mig själv dyrt och heligt att INTE börja engagera mig i the x factor. sen hörde jag den här killen sjunga den här låten, och helt plötsligt hejar jag på någon. helt plötsligt hejar jag på matt cardle. vavava NÄR liksom
jag har sämst karaktär i hela världen



kalaskillar!

maaaaaaaaaaajk snow särru
blev så sugen när jag pratade om dom förut att jag liksom var TVUNGEN att lyssna på dom på spotify, för no choice liksom, jag har ingen makt över mitt eget liv längre!!!!! what my brain säger my kropp does.


tiopoängssaltomortal från strindberg

idag stavade jag på fullaste allvar ordet 'syns' med två N.
synns.
så stod det på skärmen.
jag ville dö lite inuti.
innnnuti.

man bara hallå jag SAKNAR ER

jag har inte hetshemlängtan längre, utan en subtil och lite molande värk i hjärtat som man klarar av att leva med. ju närmare jag kommer torsdag desto större blir den dock, och allra värst lär den vara dagen då de åker hem. då kommer jag vara *ledsen* (fransskadan är TOTAL!!) och jag kommer bara wöööhöhöh ta med mig hem!!!


like two

det är back to basics nu.
jag har börjat sova middag
40 minuter sådär bah
för livet wears me out
(IT WEA-EHEHE-AARS ME OUT)

och om ni nu är så musikaliskt obildade att ni inte fattar grejen så är det for the record en textrad från radioheads fake plastic trees... eller ehehe, skoja bara ju, ni är inte musikaliskt obildade... det är min favoritlåt på Lips... typ Singstar för xbox asså... därför jag kan den... oroa er inte... dömer ingen.... idioter ehehehe

nu ska jag gå ner och laga middag

jag har nu varit i london i 6 veckor och en dag. om man räknar på att jag tänker stanna här i 9 månader, så motsvarar det ungefär 15%. det innebär att jag ganska snart är uppe i en femtedel av min vistelse, och jag bara whaat, jag bara va fan tog all den här tiden vägen liksom??? 

glada vi ser ut va!

skypade lite med denna kalaspinglan i förrgår.


dunderfarmor

små ljus i vintermörkret,
så beskriver hon samtalen från oss barnbarn.
nu ska jag gå ner och sätta telefonen på laddning, och se om jag inte kan avverka ytterligare några samtal innan jag somnar ikväll.

blödigt värre

jag ska ringa farmor nu.
jag saknar henne. jag vet inte riktigt vad det ska bli än, men hon ska få den finaste julklappen av alla. av någon skum anledning så börjar jag numera gråta så fort jag tänker på familjen därhemma, och på att åka hem, på att de om tio ynka dagar kommer hit. jag tror att det är glädje, men jag vet inte, och jag mår ju faktiskt ganska så bra i övrigt!

mamamamamonday

sitter ute på balkongen i solskenet och undrar hur i hela friden det kan vara mindre än 2 månader kvar till jul? det är ju liksom VARMT. jag blir typ BRUN. och vilken ÖVERDRIFT, heh, men det är ju nästan(!) sant.

H.



hej&godmorgon!

måste ha somnat framför top model igår, eftersom jag när jag vaknade fann datorn liggandes i sängen i viloläge. idag ska vi iväg till westfield, stans största shoppingcenter, och att säga att jag är pepp är väl inte direkt någon överdrift!


fanfanfanfanfanÅNGEST

mitt hår är KORT. jag skrev ett inlägg alldeles nyss om det, men det försvann, och eftersom jag inte orkar skriva om det ska jag kolla på topmodel och på heder och samvete lova mig själv att neva evah again skratta åt brudarna som bryter ihop när deras fina hårmanar klipps av.

heheh ojrå viktor

sitter på mitt rum. hör att pappan kommer upp, så jag slänger täcket över benen.
"louise?"
"yeah?"
han har kommit för att ge mig toalettpapper, hehe, så himla gulligt. jag tackar, och han är på väg ner. på en avsats i trappan står en stor planta.
"you take care of this one yeah?"
"of course!"
"he's your boyfriend now alright?"
"okay... just don't tell anyone!!"
"no worries"

värsta hemlisen vi har ju! jag gillar verkligen pappan, han är cool. han har erbjudit mig att hänga med till notting hill gate någon gång och hjälpa honom att fota, och trots alla skräckhistorier han har berättat om droglivet kring det där placet så är jag faktiskt jäkligt pepp! men mer om det lejtaaah, NU måste jag draaa. 

fredag = ledig = så jäkla gött!

vaknade strax innan nio och gjorde mig iordning. kilade förbi köket på vägen ut, sa godmorgon till m-a och harrison och tog sedan bussen bort till beckenham. köpte frukost på sainsbury's, och ackompanjerade marie och athena bort till kelsey park. där myste vi tills vi var tvungen att gå hem igen, och innan jag återvände till anerley så bokade jag klipptid och köpte potatis&purjolökssoppa på sainsbury's.... of course. nu ska jag alldeles strax iväg igen, för livet är en jäkla rush, men vi hörs och så long och allt annat sånt där mysigt!

alltså kom igen då

ge mig en burberrykappa.
ELLER.
åttatusen.
samesame

om det är något oersättningsbart

den här veckan har varit så underbart jäkla mysig. i tisdags och onsdags var jag och harrison i världens mysigaste park i beckenham tillsammans med marie och athena, och det var längesen jag skrattade så mycket som jag gjorde när harrison fick russinen att regna över hela caféet och när kattjäveln (typ världens sötaste katt) plötsligt nös och jag flög i luften. jag älskar att gå omkring i solskenet med två urgulliga små ungar och bara prata om lite allt möjligt, att känna sig som världens bästa au pair och strosa runt i ett höstkallt england, det är liksom sådana saker jag är född till att göra. igår åkte vi in till svenska kyrkan, dock först efter att jag och stina hade letat runt efter oreos och mars inne på marks&spencers (ska det vara så jäkla SVÅRT?), och idag har jag mest torkat snor från harrisons lilla men trots det outtömliga näsa. veckan har gått sjukt fort och om livet fortsätter vara såhär fint, då vet jag inte riktigt om jag vill åka hem.

shrtupdte

success, för ytterligare en veckas jobb är ÖVER!! nu har jag tre trevliga dagar framför mig och dessutom en fin lön som ska spenderas, plus att det idag bara är två ynka veckor kvar tills min familj kommer hit. funderar på hur jag ska fira kalaset, men det blir nog faktiskt lite crosstrainer och top model! m-a står för maten ikväll så vi får se vad han hittar på, men jag är så jäkla hungrig så det ska nog gå ner.

runner up!

nu är det fan dags att jag gör ett englandsalbum på facebook btw!

a million bucks

när han lutar sin kind mot min när jag bär honom upp för trappan för att lägga honom att sova, eller när han sitter i sin stol med butternut squash i hela ansiktet och tells me off medan han viftar med sina små armar. när han vill dricka vatten ur mitt glas och det är helt grumligt efteråt, eller när han tycker att jag ska ha hans napp i munnen, snorig och kladdig och fin som den är. när han sitter tyst och snäll på bussen och charmar alla tanterna genom att peta på deras väskor, då är jag typ världens stoltaste människa, och det är något med den här ungen som gör mig alldeles varm. nog för att han är jobbig ibland, lite klängig och så, men han är min miljon om inte mer och jag skulle inte för allt i världen byta den här familjen mot någon annan. hur jobbigt livet än är i övrigt så spelar det ingen roll, när han lutar sig emot mig är det som allt annat är ovidkommande.


hallå harrison vaknaråh

han har sovit i snart tre och en halv timme, när han egentligen bara ska sova två. jag tröttar väl ut honom, I guess, men för säkerhets skull ska jag gå upp och kolla så att han lever.

pap&mam

när hemlängtan är som allra värst, då är det bra att hitta sådana här bilder.
då vill man plötsligt inte åka hem längre, hehe!


är mätt.

typ deg-mätt.
har ätit fuckin loads of shit of dough.
och vet ni varför?
nä det vet ni inte

tack stina!

jag ska se på top model nu.
för första gången på mer än en månad ska jag, louise (fortfarande icke-rökarn), återförenas med tyra banks och mrs J och intrigerna och photoshootsen och åhåhåHÅÅ, vad jag har saknat det, jag är som en unge på julafton!!!


no delicate string of pearls



another travelin' song

har slutat för dagen. lyssnar på bright eyes, och inhalerar/exhalerar rök.
det är ett gammalt packet, nästintill orört.

jag öppnar balkongdörren och lutar mig över räcket.
uppskattar altituden till drygt tjugosisådär meter.


so they go, so new ones come

min helg har varit himla kalas, och den har bjudit på det ena spännanade äventyret efter det andra. idag spenderade jag två timmar hos polisen, till exempel, och jag har premierat i londons utesväng. mer om allt detta kommer förhoppningsvis imorgon när jag har lite mer tid, något som för övrigt verkar vara en bristvara här i london.

infinity

tjolahopp, nu är jag hemma! utelivet i london är jäkligt party och slår lipz med hääääästlängder, plus att jag för första gången i mitt liv har dragit ut på krogen sent. runt tolv anlände vi till leicster(?) square och sen dansade vi hela vägen fram tills tre när nattklubben vi var på stängde. så jäkla kul, så jäkla varmt och så. jäkla. svettigt.

nu ska jag hoppa i säng, imorgon blir det kaanske camden market. får se om jag orkar, ehe, jag är ju inte van vid att vara uppe såhär länge.

one two go

först ska jag briljera med mina matlagningskunskaper, och sen blir det bio borta i beckenham! rätt nice fredag sådär va, och kanske att jag kan få kolla på lite top model ikväll!!!! ska fjäska för stina och be om den där länken!

bulls eye

ligger i min stora stökiga säng och skrattar åt det här.

det roligaste är att jag tror att ironin inte ens är medveten.



j-tunes

ikväll premiärades det på gymmet i crystal palace, då jag och en österrikisk brud som heter tina drog på stationsträningspass! det var ingen monstruös variant, men det var tillräckligt jobbigt för att jag skulle bli sådär härligt svettig (och tillräckligt invecklat för att vi inte skulle fatta någonting... hallå, vadå två lag? vadå springa med säck och skrika "change!!"??)

pokeransikte!!

hallååå eller... marie berättade alldeles nyss att lady gaga kommer till london! jag är visserligen inget större fan, men måste ändå medge att det finns ett antal fördelar, typ dessa:

1. Det är ju ändå Lady Gaga vi talar om.
slår man upp ordet entertainer i ett erkänt uppslagsverk får man väl fram en bild på henne!

2. Hon spelar på O2.
och jag vill gå på O2!!!!!!

3. Konserten är den 17:e december
hoppla vad mysigt att ha den att se fram emot, och sen bara ha fem dagar kvar tills man reser hem... värsta lyckoläget ju.

den berömda käppen i hjulet är dock det whoppiga priset på hela 120 pund, jäääkla saftigt alltså.... så får se får se!

suit up / IKEA







satan också

idag har varit en sån där fruktansvärt jobbig dag, när harrison hela tiden står på kanten till att börja gråta. han kan skratta och vara glad, men plötsligt blir han bara jättegrinig och otröstlig och jag vill bara ge upp och åka därifrån. man trippar på tå, livrädd för att göra någonting som ska göra honom upprörd, och jag känner att jag gör allt i min makt för att göra honom lycklig, att jag har sålt min själ och bara kan fokusera på honom, honom och åter honom. visserligen kan hans humör bero på att han är sjuk, och han fick gå till doktorn tidigare idag, men det är fortfarande jättejobbigt och jag tar allt han gör personligt även om jag verkligen inte borde. jag har varit på dåligt humör hela morgonen och har svårt att hitta några större ljuspunkter, även om jag vet att de finns där.

tja, det var väl en liten update.


C O N S C I O U S N E S S



omdömet och hans solkungadöme

som om du hade tankarna på helt andra håll, ungefär, och nu när jag har sett det med egna ögon så har jag inga större svårigheter att föreställa mig vad som teoretiskt skulle kunna hända och vad som logiskt sett nästan borde hända.


upside down, to Italy

jag ringde hem igår, medans harrison sov. jag hade en stor klump hemlängtan i halsen, och ville prata med pappa, som hade opererat sig. han berättade om det, om hur sjuksköterskorna hade gett honom en spruta som fick honom på fredagshumör. jag tycker det är läskigt med operationer, men han mådde tydligen bra, och sen, tja, sen så började jag föga förvånanade att gråta. jag ville gråta hela måndagen men fick det inte ur mig, så när pappa vänligt frågade hur det var med mig så blev det gnistan som slutligen tände eld på alla lättantändliga, hälsovådliga ångor. han pratade och jag lyssnade och han sa allt det där som jag så himla mycket behövde höra. han är inte så mycket för stora ord, min far, men det finns en genuitet i allt han säger som gör att man verkligen lyssnar. det är klart att det känns tomt när man efter att ha gått på endorfiner non stop i en hel helg återvänder till vardagen, återvänder till en unge som bråkar, men det är inte mer och göra än att bita ihop och kämpa på. jag är säker på att jag kommer klara det, och faktum är att det redan börjar kännas bättre, jag behövde nog bara ringa hem och få lite support. nu ser jag jättemycket fram mot IKEA, och hoppas bara att jag lyckas klura ut hur fasen man ska knyta den där slipsen.


let's take Autumn Grove, shall we?

gamla linköping.




varför tittade du åt höger, när det klart och tydligt var åt vänster du skulle vrida nacken?

(och varför känns saknaden plötsligt inte ömsesidig?)

imorgon är det international suit up-day, och finns det något bättre ställe att suit up på än IKEA? har redan frågat mark-anthony om jag får låna en slips, och kavaj har jag ju, så det ska nog bli riktigt bra! imorgon kommer det dessutom en duude och fixar min dusch här på övervåningen så att jag (äntligen, äntligen!!) slipper dra ner till bottenvåningen när jag har crosstrainat järnet (30 minuter idag, heeelt slut, och jag vägrar att tro på den inbyggda kaloriräknaren. typ 90 kalorier på en halvtimma no WÄJ. snarare 900, sa jag, och åt en kokoskaka)

two for tuesday

det blev filmkväll ihop med claire och m-a, och istället för att se black hawk down så blev det faktiskt law abiding citizen. trots att jag har svårt att hänga med i alla juridiska termer så var den riktigt, riktigt bra, ungefär som en lightverision av saw, och jag ger den fyra steak&kidneypies utav fem möjliga.


oldies but goldies

tänkte ha en sån där bloggsession med inlägg efter inlägg bara för att ventilera ut alla dåliga och unkna känslor, men så tänkte jag att jag skulle göra något vettigt istället. då blev det promenad/tandtrådsshopping/kakätning ihop med le partner in crime och tur var nog det, för inget är så bra botemedel som lite tröstterapi, och hjälper inte det så är det helt ooomöjligt att motstå en pratglad skotte på bussen. när jag kom in på facebook idag hade jag dessutom fått ett mejl från min favorit-kent som förkunnade att han skulle till england den 19:e november, och hoppashoppashoppas att han är sugen på en liten fika! det skulle göra min dag litegrann (eller MYCKET, det ska erkännas, för kent är typ min bästa vän evah 50+)

A2

såhär jävla dåligt har jag inte mått på två veckor.
jag slog i botten då, och nu har jag uppenbarligen gjort det igen.

A1

sov två timmar inatt, så jag är inte riktigt med i matchen. kan i och för sig skylla på jetlag, och på det faktum att jag har en rough time med att acklimatisera mig. frös nästan fast på en bänk klockan 06.00 i linköping imorses medan mina andetag blev till stora vita moln, för att när jag kliver av tunnelbanan i crystal palace mötas av vad som bäst kan beskrivas som en högsommarvärme. tror att termometern dansar kring 20 plus, typsådär, och alla träden är stora och levande och gröna. 

jag bloggar mer ikväll, jag har mycket som vill ut, och då menar jag faktiskt inte ut i solen.

alltså hallå,

jag kunde ju liksom inte låta bli! kilade in på m&s på liverpool street, och köpte en sån där fin kaka som jag har varit sugen på att köpa ända sedan jag blev bekant med fenomenet Engelska bakverk. den överlevde flygfärden i någorlunda skick och avnjöts sedan ihop med grönt vaniljte på väpnaregatan 18, ihop med Världens finaste pojkvän. Världens finaste pojkvän står nu och steker pannkakor medan vi lyssnar igenom spotifys mest populära låtar från -91 och framåt, och so far är vi på 2006... heja regina spektor!


döhr.

på en bra blogg (tenminutedream) hittade jag en annan bra blogg (den här).
sorgligt är dock att jag sitter på föreläsning i linjär algebra på LiU och på bara 15 minuter har gått igenom alla bloggar jag kan komma på. ska inte inte inte läsa kissie, eftersom jag sitter i en sal full med seriösa, preppiga ekonomer, och inte vill verka mer obildad än jag redan gör. alla sitter och skriver långa invecklade anteckningar medan jag facebookar.... heh e he, jag kanske ska ta och läsa lite DN istället? eller SvD? eller DI? eller.... kissie?!?!


painkiller

jag gillar små söta facebookmejl från systeryster.
misstänker dock starkt att hon fjäskar, vill hon att jag ska skicka hem jeallybeans eller?

hejsanXD
hoppas att du har det bra!!!!!!!!!!!!det är något fel på din mobil går ej att ringa hoppas att hemresan går bra du får ringa dig när du kommer hem hit till svedenlandXD ÄLSKAR DID kram alva


freaks like you, they don't grow on trees

nu beger jag mig hemåt.
inte för gott, utan bara för några dagar, men det känns faktiskt väldigt konstigt att lämna england om än för ett litet tag. dom säger att your home is where your heart is, och jag tror att även hjärtat har flyttat med tillslut. visserligen inte hela, för en stor del finns fortfarande kvar i sverige, men tillräckligt mycket för att bilda majoritet. och det som är kvar, tja, det ska jag ju åka och hälsa på nu! landar på skavsta sent ikväll och kommer (förhoppningsvis!) fram till linköping runt halv tolv. då kommer jag ha världens jetlag, och cravings efter mat/sömn/viktor.

ska leta efter internet på stanstead, men om jag inte hittar något så ha det kalas! om terroristerna stoppar mig så se till att de spelar ngt kul på min begravning, INTE kyrkmusik. ha det fint. herrråååååh

inte stig helmer bara

ikväll är det filmkväll på svenska kyrkan som gäller!
jag tänkte skriva vilken rulle jag hoppas på, men sen kom jag inte på någon bra svensk film... hehe, crap också. aja, det blir nog fint!

O.K.

idag kom veckans matleverans från sainsbury's, och kasse efter kasse lastades upp på köksbänken innehållandes vindruvor, creme fraiche, romp steak och spaghetti. till min och mark-anthonys stora fasa fanns det dock inte med någon ginger cake, och inte heller några svenska köttbullar från scan!! tur att jag ska hem imorgon, och note to self blir att köpa med mig en burk malen kardemumma, för kanelbullarna är omåttligt populära och nästintill slut. dom hade ju liksom bara hel kardemumma här, och just det ja, pärlsocker ska jag kirra också! tullen lär väl tro att jag är helt knäpp när jag flyger tillbaka! 


blitzkrieg

tekoppar,
all over the fucking place.
halvtomma som halvfulla, eller med intorkat te på botten, oavset skick så står de likförbannat överallt. imorses hittade jag en inne på toaletten, och i koppen som står inne på mitt rum hade mjölken bildat en liten vit ö i ett hav av härligt bajsbrunt vatten. har man tur kan man hitta tre-fyra stycken på diskbänken när man kommer ner på morgonen, och hur ofta man än slänger ner dem i diskmaskinen så verkar de hitta sin väg tillbaka.

afternoon tea

crap också. jag såg fram emot en lugn lunch med dusch, frysta kanelbullar och lite avslappnande häng i soffan ihop med datorn, googlandes awesome kycklingrecept, men harrison drömde mardrömmar eller ngt och bestämde sig för att en timma var mer än nog.

tur att han är så söt, då, tur att jag inte kan göra annat än förlåta honom.


how sweden roll
















inte kan man strunta i kanelbullens dag bara för att man har lämnat sverige, nej nej, så jag och marie drog till sainsbury's och inhandlade alla nödvändigheter för att baka bullar. malen kardemumma fanns uppenbarligen inte så vi fick köpa frön och krossa själva, och inte hade de färsk jäst eller pärlsocker. på bakverkshyllan hittade vi dock sugar balls i fina engelska färger samt de söta formarna, och trots att det till en början såg rätt mörkt ut blev våran hyllning till denna högtid riktigt, riktigt fin! nästa gång vankas cupcakes, the real deal, och tro mig, det kommer ni inte vilja missa.

klockan är tolv och jag signar ut
slut

om alla reklamer ändå vore såhär bra.

låten heter Corner, av Ellie Moss (och den är också jäkligt bra)


jag har soul men jag är ingen souldat

torsdag natt landar jag återigen på svensk mark.
det ni!!!


LONDON BRIDGE





It's growing on me.

jag älskar att vandra hylla upp och hylla ner inne på marks&spencers, och bara kolla på allt som finns där. jag älskar att köpa en chai latte inne på starbucks och slå sig ner för en fika och gott sällskap, och jag älskar att spontanshoppa en brownie från ett av alla bakverksstånden på portobello road. jag älskar att ränna london bridge station runt i jakten på en cosmopolitan, jag älskar att köpa en cosmopolitan och läsa den på tåget hem och jag älskar älskar ÄLSKAR att känna mig som en del av den här stan, att london faktiskt är min vardag och inte bara en kortare semester. när jag har varit i stockholm har jag alltid drömt mig bort, fantiserat om hur det måste vara att bo där. nu vet jag att storstadslivet, i alla fall än så länge, är precis så glamouröst som det verkar och jag misstänker att det kommer bli väldigt, väldigt svårt att flytta hem. goodbye marks&spencers, hello konsum liksom...

livet är aldrig tråkigt i storstan!

när man bor i en metropol såsom london, så berörs man plötsligt på ett helt nytt sätt av olika problem som existerar här i världen. i sverige behöver man inte frukta jävelskap såsom jordbävningar och cykloner, och inte heller här i england, men att någon skulle bombhota trollhättan eller ens göteborg för den delen, det finns ju knappt på kartan. nu däremot så lever jag plötsligt med att det någon dag, någon stans i min närhet kan inträffa något väldigt, väldigt hemskt, och att det faktiskt kan komma att drabba mig på allvar. det är ganska läskigt, och innan jag drog till picadilly idag så ringde jag mamma och hälsade att jag älskade hela familjen, just in case hehe.


portobello






















halsband är jag dock inte så mycket för än...

jag vet precis när det började. jag ska inte kalla det mani, för det är det inte, men jag kan sträcka mig så långt som till förkärlek. tidigare har jag knappt tittat åt smycken, men numera dras mina ögon obönhörligt till ringar, örhängen, halsband och små broscher. inte för att jag köper allt jag kommer över, nej nej, men jag kan stå i timtal och bara glo, bara dreggla lite, bara önska att jag kunde få välja fritt mellan de små konstverken som dinglar och pinglar inne på topshop i bromley (sjuuukaste smyckena alltså... så jävla vackra!). alltihop startade när jag fick min studentpresent av mathilda, mitt carpe diem-armband, och sen dess så har det bara rullat på. från örhängen till armband, och nu senast, ringar i modell oversize. jag vet inte vad det är med mig, eftersom mitt gamla jag hade haatat det här, men jag antar att det är något sorts konfunderat stilbyte som är på G (eller kanske redan har börjat). att byta garderob kommer visserligen att ta ett par veckor, men ingen kan ju säga annat än att jag befinner mig på helt rätt plats för att göra det... i london finns ALLT, och så jävla många snygga människor!! vart man än vänder sig så finns det folk som tagna från lookbook, och jag bara myyyyyser serni

min shopaholicperiod har börjat
nu kan ingenting stoppa mig, hallå!


jääla skit

sur. livestreamade typ 30 minuter av the holiday, och allt var frid och fröjd.
plötsligt kräver hemsidan att jag ska betala pengar.
jag fick inte ens se jude law!!!!
sur.

ska bada och läsa dan brown nu.

när natten är här, så ska jag lämna allt tillbaks.

ikväll skulle bli den stora utgångspremiären och snyggklänningen var inhandlad, 48 galna pund på topshop! en heldag i London gjorde dock sitt och någonstans mellan portobello road och edgware så började kroppen säga stopp, och jag småskakade okontrollerat när jag chattade med marie efter att ha kommit hem.

så istället för röj på picadilly circus, så blir det denna lördag en lugn hemmakväll med vindruvor, müslibars och småbrownies från sainsbury's. claire har lagat till något gott där nere, så till råga på allt blir det nog finkalasmiddag. jag blev skitskraj förut när jag gick hem från affären och en man började gå brevid och prata med mig (precis som mark-anthony har varnat mig för!), och det regnar ute så det smattrar sådär mysigt på taket. jag såg en jude law-kopia idag och höll på att gå i taket när jag trodde att det var originalet, och tillsammans med stina och fredrika så har jag första gången evah sett notting hill IRL!! vackert!!!

STORT tack också till brita som tipsade mig om hur man får tillbaka spotify på svenska. jag lyssnar återigen till winnerbäck and I like it!

livet wears me out.

jag. är. så. jävla. trött.

morning!



en bild säger mer än tusen ord.







FRAJDÄJ

beger mig till bromley med fröken "hallå, ta kort på mig när jag nuddar big ben!!", och möter senare upp wayfarersbruden för att äta middag på något mysigt ställe. efter det vankas bio i croydon, och jag har tjingat en bägare ben&jerry's.




craazy place

när du åker till London, räkna med att INGET blir som du har tänkt dig.
never ever ever ever evah


righty

första oktober, och därmed så är det höst på riktigt.
jag kikar ut genom fönstret, och konstaterar att ingen behöver säga det två gånger. snart ska jag bege mig till tågstationen och fara in till victoria, och kanske hela vägen till oxford street.

hejdå!

jag har fått smak för ingefära.

ASgod dricka.
kommer sakna.


RSS 2.0